205 – Van Bootstrappen naar Venture Capital: AG5’s groeiverhaal – Rick van Echtelt

SaaS Bazen Podcast
SaaS Bazen Podcast
205 - Van Bootstrappen naar Venture Capital: AG5’s groeiverhaal - Rick van Echtelt
Loading
/

Waarom zou je geld ophalen voor je SaaS bedrijf, als het winstgevend is, groeit en iedereen het naar de zin heeft? Het is de vraag die mijn gast van vandaag zichzelf ook stelde, en het antwoord was: we gaan gewoon lekker door met hoe we bezig zijn: bootstrappen, zonder extern geld. Het bedrijf waarover we praten is AG5 en de founder is Rick van Echtelt. Hij bootstrapte zijn bedrijf AG5 dus in de beginjaren en dat ging goed. Toch kwam daar verandering in. Aan de Griekse kust liep hij ene Johan tegen het lijf, waarmee hij in gesprek raakte. Niet over werk, maar gewoon, over van alles en nog wat. Totdat ze over het werk begonnen. Die Johan, bleek Johan van Mil, van Peak, een van de leading SaaS investeerders van Nederland. Na wat gesprekken besloot Rick de VC-route te kiezen en inmiddels heeft hij 2 rondes opgehaald. Eerst 1,2 miljoen en later 6 miljoen. In dit gesprek duiken we in de afwegingen die Rick heeft gemaakt om voor deze route te kiezen. Maar, er komt natuurlijk meer aan bod. Groei-uitdagingen, en vooral ook positionering en zijn keuze voor een niche-markt komen aan bod.

AG5: www.ag5.com/

Podcast sponsor Leadinfo: https://www.leadinfo.com/nl/

Word lid van SaaS Bazen

SaaS Bazen is de plaats waar SaaS Bazen bij elkaar komen om te bouwen aan een succesvolle SaaS business. Stop met het wiel opnieuw uitvinden en krijg toegang tot de kennis en connecties die je nodig hebt om betere beslissingen te nemen.
Je bent in een paar klikken lid en wordt direct onderdeel van het grootste SaaS ondernemersnetwerk van Nederland. Wat je krijgt: Korting op onze event, persoonlijke introducties, exclusieve deals bij partners en 1 keer per jaar een 1:1 coaching sessie met Johan de Wit, Jan Aleman of één van de andere coaches naar keuze, op een moment naar keuze.

Toegang tot de SaaS Campus Slack community?

De SaaS Campus is een Slack Community voor iedereen die werkzaam is bij een SaaS bedrijf uit de Benelux. De community is gericht op het delen van kennis, ervaring en resources. Natuurlijk delen we er ook struggles en wins.

Wil je toegang? Vul dan het formulier in en dan spreken we je snel!