Dit zijn ze: de SaaS Bazen! 

Maurice Neuféglise van RedFoxBlue

Sales is belangrijk bij ieder SaaS bedrijf. Zelfs als je een no-touch acquisitieproces hebt, zul je als founder regelmatig een deal moeten sluiten met een klant. En als je aan mid-market of enterprise verkoopt heb je een goed doordacht salesproces nodig. Maurice helpt organisaties met het inrichten van zo’n salesproces. Als Partner bij RedFoxBlue helpt Maurice (SaaS) bedrijven met het behalen van meer rendement uit commerciele activiteiten. Hij kijkt daarbij naar mens, proces en data. Beluister de podcast met Maurice (aflevering 42) om te leren hoe je jouw sales naar het volgende level brengt! 

Website: RedFoxBlue

Robbert van Geldrop van Businesscasecalculator.com

Toen ie 8 was wist ie het al: hij zou SaaS Baas worden. Zijn vader was actief in de IT-wereld en al jong maakte hij kennis met software. Fast-forward naar 2020: hij richtte een online backup bedrijf op, verkocht dit bedrijf aan Acronis en werkte daarna aan een groot aantal SaaS producten / bedrijven, in diverse rollen. Vandaag investeert hij in SaaS startups en hij lanceerde onlangs de tool businesscalculator, waar ondernemers gratis gebruik van kunnen maken. In onze podcast vertelt Robbert alles over SaaS metrics, Lean startup en het runnen van een SaaS business. Volg Robbert ook op social media voor meer inspiratie!

Website: businesscasecalculator.com

Rick Goud van Zivver

In 2015 richtte hij Zivver op en in 2020 telt het bedrijf ruim 100 teamleden. Hoe heeft hij deze indrukwekkende groei gerealiseerd en wie is de SaaS Baas Rick? 

In aflevering 40 van de SaaS Bazen Podcast deelt Rick zijn verhaal. Over hun oplossing, veilig communiceren via email en video, maar ook over zijn eigen rol. In de eerste 5 jaar vervulde hij de rol van CEO, maar besloot in 2020 om de rol van CIO aan te nemen. In de podcast vertelt hij hierover. Een SaaS Baas om te volgen, want dat Zivver de toplijsten (blijft) aanvoeren de komende jaren is na het gesprek met Rick wel duidelijk! 

Website: Zivver

Han Kleppe van Leadinfo

Voor ons is Han een opvallende SaaS Baas: zijn SaaS startup Leadinfo groeit snel en hij doet dat op zijn eigen wijze. In de podcast vertelt hij daarover. Ook legt hij uit hoe zijn achtergrond als growth hacker heeft bijgedragen aan snelle doorbraken. Waar Leadinfo in de eerste 3 jaar snel gegroeid is in Nederland, zijn de eerste stappen in Duitsland gezet en gaan (veel) andere landen snel volgen. Houd Leadinfo én Han dus in de gaten! 

Website: Leadinfo

Mathijs Kok 

Mathijs was te gast in onze podcast om te praten over personal branding. Een uitstapje, want Mathijs heeft zelf geen SaaS bedrijf, maar dat maakte het gesprek met Mathijs niet minder interessant. Mathijs bouwde meerdere bedrijven en deelt in deze podcast zijn ervaringen. Niet alleen over het bouwen van een personal brand, maar er komen ook een aantal belangrijke ondernemerslessen voorbij. Volg Mathijs via zijn social media kanalen, daar is hij erg actief en deelt hij interessante content rondom deze thema’s! 

Website: MathijsKok.com

Ruben Wieman van Flex Appeal

Ruben Wieman is oprichter van Flex Appeal en in de SaaS Bazen Podcast vertelt hij zijn verhaal. En dat verhaal klinkt als een jongensdroom: in havo 4 kreeg hij een idee voor een app en sindsdien liet hij het idee niet meer los. Hij schreef een businessplan, verkocht de app aan grote namen in Nederland en had meerdere keren succes met een investeringsronde. In de SaaS Bazen Podcast deelt hij het hele verhaal! 

Website: Flex-Appeal

Albert Jan Schouten – CRM Strategen

Albert Jan is mede-oprichter van CRM Strategen, een bedrijf dat Premium Partner is van Zoho. En dat was ook de aanleiding om met Albert Jan in gesprek te gaan: hoe gaat Zoho als SaaS aanbieder om met haar partners? Hoe maken ze het partnership aantrekkelijk en wat bieden ze hun implementatiepartners? Albert Jan deelt zijn ervaringen en adviezen, die vooral interessant zijn voor iedereen die een partnerprogramma wil opzetten voor zijn/haar SaaS product. Tot slot deelt Albert Jan zijn ervaringen op gebied van ondernemerschap. Beluister ‘m in aflevering 36 van de SaaS Bazen Podcast! 

Website: crmstrategen.nl

Mei Ling Tan van House of Einstein en Superflow

Als co-founder en CEO van 2 startups is Mei Ling Tan een powerhouse die geen uitdaging uit de weg gaat. Ze richtte eerst House of Einstein op, een personal shopping service voor mannen. Maakt dat haar een SaaS Baas? Nee, maar de business die daaruit volgde wel: het platform dat ze bouwde voor (binnen) House of Einstein zette ze als SaaS product in de markt  (Superflow) en ze noteerde al snel een aantal grote namen uit de fashion industrie als klant. Maar hoe mooi dit alles ook klinkt, onderweg kwam (en komt) ze genoeg uitdagingen tegen. Maar één ding is zeker: Mei Ling laat zich nooit uit het veld slaan en we gaan nog veel van haar en haar co-founder Jantien horen, dat is na onze podcast (aflevering 35) wel duidelijk. Wil je haar ‘journey’ volgen? Op Instagram deelt ze haar verhaal.

Website: House of Einstein en Superflow

Micha Smit van DizzyData & Yuki

Waar Micha is, is energie. Het is daarom ook niet vreemd dat hij er met die energie in slaagde om Yuki en DizzyData naar snelle groei te leiden. In aflevering 34 van de podcast vertelt hij hoe zij van 15 naar 200+ fte gingen en deelt hij z’n lessen en inzichten van die reis. Ben je op zoek naar manieren om te bouwen aan het het merk áchter jouw SaaS oplossing? Volg Micha dan zéker; onder zijn leiding is Yuki uitgegroeid tot zeer sterk merk in een markt waarin veel concurrentie is.

Websites: DizzyData en Yuki

Jan Martijn Broekhof van Guardian360

Hij richtte meerdere (IT / tech) bedrijven op en ontwikkelde met zijn bedrijf Guardian360 het SaaS platform Lighthouse. Jan Martijn heeft een duidelijke missie en hij praat hierover met Johan in aflevering 33 van de podcast. En hij deelt niet alleen zijn visie op cybersecurity, zijn vakgebied, ook vertelt hij over zijn ondernemerslessen en de inzichten die hij opdeed tijdens zijn MBA opleiding. Ben je zelf een SaaS Baas en wil je een partner-netwerk opzetten? Dan is Jan Martijn zéker jouw go-to SaaS Baas!

Website: Guardian360

Frank Hamerlinck van TrustBuilder

Frank Hamerlinck is ondernemer in hart en nieren en sinds januari 2020 CEO van TrustBuilder. Hij is te gast in de SaaS Bazen Podcast om te vertellen over zijn eerste maanden als SaaS Baas bij het bedrijf dat IAM oplossingen ontwikkelt. Hij raadt SaaS bedrijven aan om de Aziatische markt in de gaten te houden, als afzetmarkt en als inspiratiebron. 

Website: trustbuilder.com

Lars van Wieren van Starred

Waarom is Lars een SaaS Baas? Logisch: hij startte zijn carriere bij Google en besloot daarna zijn eigen SaaS business te starten: Starred. En dat is een groot succes geworden: klanten als Deloitte, Coca Cola, eBay, Nestlé, Spotify, G-Star Raw, Monday en KPMG gebruiken zijn software. Lars maakte een spannende pivot en hij solliciteerde bij zijn eigen team… en met succes! Leuk om te weten: Lars heeft ook muzikaal talent: onder artiestennaam Lars Vegas maakt hij fijne mixjes, wij zijn fan! 

Website: starred.com

Robert Leefmans van Notificare

Voordat Robert SaaS Baas werd, was hij al jarenlang verantwoordelijk voor de groei van een van de eerste digital agencies van Nederland; Mangrove. In zijn tijd bij Mangrove ontwikkelde hij diverse digitale applicaties om  klanten te bedienen, maar de wens om de business te productizen werd steeds groter. Uiteindelijk besloot Robert een applicatie te ontwikkelen, die we vandaag kennen als Notificare. Het Rotterdamse bedrijf is inmiddels scale-up en breekt nu ook internationaal door. Logisch natuurlijk, want Robert zit er altijd in om te winnen. Als hij aan het werk is, maar ook in zijn vrije tijd als fanatiek wedstrijdzeiler. Met recht een SaaS Baas dus!

Website: https://notificare.com/

Jan-Willem Roest van Paazl

Er zijn wellicht weinig mensen zo SaaS-ervaren als Jan-Willem. Hij is een commerciële leider met passie voor E-commerce, Fintech, Logtech en houdt van disruptieve innovaties. Na een topfunctie bij Paypal, waar hij verantwoordelijk was voor de Benelux en Ierland en projecten heeft geleid met Uber, Netflix, TakeAway en Fortnite, heeft hij zich als CEO van Paazl volledig gestort op consumer experience middels delivery. Zijn mantra: Get sh*t done!

Website: paazl.com

Ron van der Burg van Servoy

Als je het hebt over een SaaS Baas dan heb je het over Ron van der Burg. Al bijna dertig jaar heeft Ron ervaring in verschillende CEO functies bij gerenommeerde bedrijven. Zo’n tien jaar geleden kwam hij binnen bij Servoy waar hij eerst COO en daarna CEO werd. Als COO was Ron vooral bezig met de visie, missie en strategie van Servoy. Zijn doel was om de interne structuren en processen te optimaliseren op het gebied van sales en marketing, expert services, product management en financien. Als SaaS Baas werd zijn focus abstracter maar zijn motto “Great apps = Happy people” drukt goed uit dat hij kwaliteit wil leveren en dit komt overal in terug.

Website: https://servoy.com/

Jessica Risch van Woosa

Jessica is een hands-on SaaS Baas. Dit blijkt uit alles wat ze doet en aanraakt. Vanuit haar achtergrond in de commercie en business development is ze in 2017 gestart met haar tech startup Woosa. Vanuit haar ervaringen, die ze door de jaren heen opdeed, zag ze een business model dat toegepast kan worden in de tech branche. Nu ontwikkelt ze met haar bedrijf plugins voor WooCommerce en verkoopt die via maandelijkse licenties. En niet zonder succes!

Website: woosa.nl

Chris Obdam van Betty Blocks

Chris Obdam heeft niet alleen de prestigieuze titel van SaaS Baas, hoewel dat natuurlijk wel de belangrijkste is. Chris staat ook in de Quote 500 dankzij het bedrijf dat hij samen met zijn broer Tim heeft opgezet: Betty Blocks. Betty Blocks is een no-code platform waarmee iedereen websites en apps kan bouwen. Zijn doel is dat iedereen in 2023 zelf een applicatie kan bouwen. Betty Blocks is niet zijn eerste ervaring in het ondernemen en Chris heeft ondertussen meer dan zijn strepen verdiend in de wereld van bits, bites and blocks.

 

Website: https://www.bettyblocks.com/

 

Kasper Spiro van Easygenerator

Kasper Spiro is een autoriteit op het gebied van learning & development. Als blogger en spreker via verschillende platforms verspreidt hij zijn ideeën over het belang van corporate learning. Vanuit zijn jarenlange ervaring zag hij de behoefte om processen zoals onboarding en overdracht te verbeteren. De tools die worden gebruikt zijn vaak inactief en zenden alleen maar. Er valt veel meer uit deze processen te halen. Daarom startte hij in 2013 de SaaS Easygenerator dat in korte tijd een internationaal succes werd! In de podcast met Kasper hoor je meer over zijn uitdagingen en krijg je tips over het runnen van een remote team.

Website: easygenerator.com

Jeroen van den Nouwland van Ekco

Heb je het over SaaS Bazen, dan moet Jeroen van den Nouwland ook genoemd worden. Jeroen is een ervaren en internationaal georiënteerde SaaS Baas. Als Managing Director Benelux van het bedrijf Ekco staat Jeroen middenin de SaaS wereld. Ekco biedt diensten en oplossingen voor (software)bedrijven in de vorm van hosting, backups, cloud diensten en disaster recovery. Jeroen heeft veel ervaring met het verSaaSen van on-premise oplossingen en heeft, dankzij het dienstenaanbod van Ekco, de mogelijkheid om in de keuken van veel organisaties te kijken en heeft daardoor een diep inzicht in de markt.

Website: Ek.co

Mark Visser van hihaho

Mark Visser is een Online Learning Strategist en dat geeft direct een belangrijke eigenschap van Mark aan. Hij blijft zichzelf altijd ontwikkelen en vindt het belangrijk om anderen daarbij te helpen. Hij runt dan ook meerdere bedrijven op dit gebied en merkte dat er behoefte was aan interactieve video software. Maar dan geavanceerde software die je ook kunt gebruiken als je geen expert bent! Met hihaho helpt Mark met het verbeteren van bedrijfs- en leerprocessen. 

Website: hihaho.nl

Dion Duimel van Notulen Software

Heb je het over aanstormend talent, dan heb je het over Dion Duimel. Waarom aanstormend als hij al meervoudig ondernemer en een SaaS Baas is? Omdat hij weet hoe hij inzichten uit zijn ervaringen haalt en omzet in nieuwe innovaties. Dat betekent dat er nog heel veel te verwachten is. In 2014 richtte Dion zijn eerste bedrijf op en in 2015 volgde het tweede bedrijf in venture building. De core activiteit van deze onderneming is letterlijk het creëren van digitale organisaties. In 2018 volgde zijn SaaS bedrijf Notulen Software waarmee hij vergaderen veel effectiever en efficiënter maakt.

Website: notulensoftware.nl

Mark Visser van Inno-Sight

Tijdens zijn jaren werkervaring in de banking wereld zag Mark Visser een gat in de markt. Wat als bedrijven en investeerders met een simpele tool financiële prognoses kunnen opvragen en verschillende scenario’s kunnen vergelijken? Vanuit zijn praktijkervaring weet Mark dat het kredietverleningsproces vaak moeizaam verloopt omdat de bank of investeerder en de kredietvrager niet dezelfde uitgangspunten hanteren. Met de slimme Fintech Startup Inno-Sight brengt hij kredietvragers en kredietverleners op één lijn. Deze slimme tool is een weerspiegeling van de innovatieve en praktische mentaliteit van deze SaaS Baas.

Website: Inno-Sight.nl

Edwin Vlieg van Moneybird

Er zijn maar weinigen die dit kunnen zeggen, maar Edwin Vlieg kreeg het niet alleen voor elkaar om zijn bedrijf Moneybird zonder externe financiering te starten, maar sinds de start in 2008 groeit het ieder jaar met 20%. Moneybird is een uitgebreide boekhoudsoftware die tegelijk heel simpel is.  Als jonge SaaS Baas met een achtergrond in software engineering is Edwin al meer dan 10 jaar een succesvolle ondernemer die begrijpt hoe het MKB software gebruikt en wat de behoeften zijn.

Website: moneybird.nl

Marco Roos van Color Concepts

Zeg je Marco Roos, zeg je SaaS Baas. Marco is founder en CEO van Color Concepts. Het lukte Marco om een SaaS product te ontwikkelen waar op dit moment, begin 2020, ruim 94.000 professionals gebruik van maken. Met een locatie in Nederland en de Verenigde Staten runt Marco een internationaal opererend bedrijf dat grote tech bedrijven als HP, Epson en Canon als klant heeft. In aflevering 17 hoor je het verhaal van Marco. Interessant voor iedereen die internationaal wil ondernemen en zijn/haar business schaalbaar wil maken. 

Website: colorconcepts.nl

Dennis van der Heijden van Convert.com

Kun je iemand wel een baas noemen als ie zijn bedrijf heeft ingericht op basis van het Holacracy model? Ja, wij wel. In elk geval een SaaS Baas, want dat is Dennis. Hij richtte Convert.com op, een SaaS oplossing voor A/B-testing en personalisatie. Dennis kiest niet altijd de route die veel andere (SaaS) ondernemers kiezen: zijn bedrijf is volledig remote en hij heeft niet gekozen voor een hiërarchische structuur, maar heeft het Holacracy model geïmplementeerd. Beluister aflevering 16 om je te laten inspireren door Dennis!

Website: convert.com

Christiaan Bouwmeester van QTG

Christiaan Bouwmeester heeft een flink track record in de wereld van software testing. Naast zijn sportieve lifestyle is hij erin geslaagd om zijn bedrijf QTG door een snelle groeifase te loodsen. Als gast in de SaaS Bazen Podcast deelt Christiaan zijn kennis over software testing en zijn ervaring met ondernemerschap. Dat maakt Christiaan een SaaS Baas! 

Website: qtg.nl

Tom van Eijmeren van ClockAssist

Als het over SaaS Bazen gaat mag Tom van Eijmeren niet ontbreken: op jonge leeftijd zette hij het bedrijf Workspace op en bouwde hij het uit tot succesvolle SaaS oplossing. Maar dat is niet alles: toen hij namens Workspace bij veel accountants en boekhouders over de vloer kwam, merkte hij dat zij allemaal tegen 1 grote irritatie aanliepen: urenregistratie. In de afgelopen jaren bleek geen enkel bedrijf in staat om die frustratie weg te nemen, maar Tom deed dit wel. Hij bouwde een nieuw SaaS product: ClockAssist. ClockAssist is een softwareoplossing voor volautomatische activiteitenregistratie, waardoor handmatige urenregistratie overbodig wordt. Een SaaS Baas om te volgen!

Website: clockassist.com

Peter Hager en Gerard Loode van Simplicate

Weer 2 SaaS Bazen: Peter Hager en Gerard Loode van Simplicate, een bedrijf met gelijknamige oplossing dat nauwelijks nog introductie nodig heeft in Nederland. Simplicate staat de laatste jaren in alle lijsten met snelgroeiende en award-winnende bedrijven in Nederland. Peter en Gerard hebben Simplicate samen opgericht en hebben nog altijd de dagelijkse leiding. Het geheime recept achter deze snelle groei hoor je in aflevering 12 van de podcast. Een open gesprek over de ups & downs van deze hectische periode. Een ‘must-listen’ voor iedere SaaS Baas met ambitie.

Website: simplicate.nl

Kasper de Waard en Vincent Mosk van Secity

Dit keer 2 SaaS Bazen: Kasper de Waard en Vincent Mosk van het IT security bedrijf Secity. Zij waren te gast in de SaaS Bazen Podcast en besloten niet veel later om zich aan te sluiten als partner van de SaaS Bazen Community. Kasper en Vincent waren werkzaam bij een cloud provider en ontwikkelden daar interesse voor IT security en besloten later te starten met hun bedrijf Secity. Kasper en Vincent helpen SaaS bedrijven met beveiligen van applicaties en in aflevering 11 van de podcast hoor je hoe ze dat aanpakken. 

Website: secity.nl

Jurjen van Bunningen van BRIXXonline

Jurjen is verantwoordelijk voor de groei van BRIXXonline, een SaaS oplossing voor vastgoedbeheer. Zonder technische achtergrond is Jurjen wel degelijk een SaaS Baas: hij is veel in gesprek met klanten en zorgt ervoor dat het ontwikkelteam precies op de hoogte is van de wensen van de gebruiker. De aflevering met Jurjen is interessant voor iedere SaaS Baas die klantgerichter wil werken.

Website: brixxonline.nl

Henk van Middendorp van Welisa

Henk van Middendorp richtte het bedrijf Welisa op, een consultancy bedrijf dat bedrijven helpt bij Salesforce implementaties. Al snel zag Henk kansen in de wereld van e-commerce en besloot hij een SaaS oplossing te bouwen op het Salesforce platform. Als gast van de SaaS Bazen Podcast vertelt Henk zijn verhaal. Hoe transformeer je een dienstverlenend bedrijf tot een business waarbij je naast je dienstverlening óók een succesvolle, schaalbaar product hebt? Beluister aflevering 9 van de podcast om het verhaal van Welisa te horen.

Website: welisa.com

Casper Bakker van Picqer

In 2012 richtte Casper samen met zijn compagnons het bedrijf Picqer op. Picqer is een SaaS oplossing voor webwinkels met een eigen magazijn. Op dit moment, begin 2020, wordt 4% van alle online bestellingen door de software van Picqer verwerkt. Je hoort Casper in aflevering 6 én 7 van de SaaS Bazen podcast, waar hij een uniek inkijkje geeft achter de schermen. Je hoort in die afleveringen hoe Casper er met zijn team in is geslaagd om het SaaS product zo succesvol in de markt te zetten.

Website: picqer.com

Remco Reitsma van ProjectReports

Met een achtergrond in consultancy richtte Remco Reitsma met zijn compagnons het SaaS bedrijf ProjectReports op. Als tweede gast in de podcast deelt Remco zijn verhaal over het starten van deze business. De software van ProjectReports is gericht op het opstellen van projectrapportages voor senior management. De software wordt ontwikkeld door een ontwikkelteam in India en Remco deelt zijn ervaringen in de podcast. Ook deelt Remco hoe ze op zoek gingen naar de eerste klanten.

Website: projectreports.nl

Mark de Jong van TimeWax

Als eerste gast van onze Podcast is Mark de Jong een echte SaaS Baas. Hij richtte het bedrijf TimeWax op, een Nederlands SaaS oplossing voor project- en resourceplanning. Mark is lid van de SaaS Bazen Community en deelt graag zijn kennis op gebied van marketing en sales. In de podcast aflevering hoor je over de doorbraak van TimeWax en over geslaagde en mislukte experimenten op gebied van marketing en sales. Ook deelt Mark zijn ervaringen met de implementatie van de OKR-methode binnen TimeWax.

Website: timewax.nl

Vragen? 

Heb je een vraag over onze community of podcast? Of wil je in contact komen met het team van SaaS Bazen? Laat een bericht achter! 

3 + 14 =