Dit zijn ze: de SaaS Bazen! 

Marco Roos van Color Concepts

Zeg je Marco Roos, zeg je SaaS Baas. Marco is founder en CEO van Color Concepts. Het lukte Marco om een SaaS product te ontwikkelen waar op dit moment, begin 2020, ruim 94.000 professionals gebruik van maken. Met een locatie in Nederland en de Verenigde Staten runt Marco een internationaal opererend bedrijf dat grote tech bedrijven als HP, Epson en Canon als klant heeft. In aflevering 17 hoor je het verhaal van Marco. Interessant voor iedereen die internationaal wil ondernemen en zijn/haar business schaalbaar wil maken. 

Website: colorconcepts.nl

Dennis van der Heijden van Convert.com

Kun je iemand wel een baas noemen als ie zijn bedrijf heeft ingericht op basis van het Holacracy model? Ja, wij wel. In elk geval een SaaS Baas, want dat is Dennis. Hij richtte Convert.com op, een SaaS oplossing voor A/B-testing en personalisatie. Dennis kiest niet altijd de route die veel andere (SaaS) ondernemers kiezen: zijn bedrijf is volledig remote en hij heeft niet gekozen voor een hiërarchische structuur, maar heeft het Holacracy model geïmplementeerd. Beluister aflevering 16 om je te laten inspireren door Dennis!

Website: convert.com

Christiaan Bouwmeester van QTG

Christiaan Bouwmeester heeft een flink track record in de wereld van software testing. Naast zijn sportieve lifestyle is hij erin geslaagd om zijn bedrijf QTG door een snelle groeifase te loodsen. Als gast in de SaaS Bazen Podcast deelt Christiaan zijn kennis over software testing en zijn ervaring met ondernemerschap. Dat maakt Christiaan een SaaS Baas! 

Website: qtg.nl

Tom van Eijmeren van ClockAssist

Als het over SaaS Bazen gaat mag Tom van Eijmeren niet ontbreken: op jonge leeftijd zette hij het bedrijf Workspace op en bouwde hij het uit tot succesvolle SaaS oplossing. Maar dat is niet alles: toen hij namens Workspace bij veel accountants en boekhouders over de vloer kwam, merkte hij dat zij allemaal tegen 1 grote irritatie aanliepen: urenregistratie. In de afgelopen jaren bleek geen enkel bedrijf in staat om die frustratie weg te nemen, maar Tom deed dit wel. Hij bouwde een nieuw SaaS product: ClockAssist. ClockAssist is een softwareoplossing voor volautomatische activiteitenregistratie, waardoor handmatige urenregistratie overbodig wordt. Een SaaS Baas om te volgen!

Website: clockassist.com

Peter Hager en Gerard Loode van Simplicate

Weer 2 SaaS Bazen: Peter Hager en Gerard Loode van Simplicate, een bedrijf met gelijknamige oplossing dat nauwelijks nog introductie nodig heeft in Nederland. Simplicate staat de laatste jaren in alle lijsten met snelgroeiende en award-winnende bedrijven in Nederland. Peter en Gerard hebben Simplicate samen opgericht en hebben nog altijd de dagelijkse leiding. Het geheime recept achter deze snelle groei hoor je in aflevering 12 van de podcast. Een open gesprek over de ups & downs van deze hectische periode. Een ‘must-listen’ voor iedere SaaS Baas met ambitie.

Website: simplicate.nl

 

Kasper de Waard en Vincent Mosk van Secity

Dit keer 2 SaaS Bazen: Kasper de Waard en Vincent Mosk van het IT security bedrijf Secity. Zij waren te gast in de SaaS Bazen Podcast en besloten niet veel later om zich aan te sluiten als partner van de SaaS Bazen Community. Kasper en Vincent waren werkzaam bij een cloud provider en ontwikkelden daar interesse voor IT security en besloten later te starten met hun bedrijf Secity. Kasper en Vincent helpen SaaS bedrijven met beveiligen van applicaties en in aflevering 11 van de podcast hoor je hoe ze dat aanpakken. 

Website: secity.nl

Jurjen van Bunningen van BRIXXonline

Jurjen is verantwoordelijk voor de groei van BRIXXonline, een SaaS oplossing voor vastgoedbeheer. Zonder technische achtergrond is Jurjen wel degelijk een SaaS Baas: hij is veel in gesprek met klanten en zorgt ervoor dat het ontwikkelteam precies op de hoogte is van de wensen van de gebruiker. De aflevering met Jurjen is interessant voor iedere SaaS Baas die klantgerichter wil werken.

Website: brixxonline.nl

Henk van Middendorp van Welisa

Henk van Middendorp richtte het bedrijf Welisa op, een consultancy bedrijf dat bedrijven helpt bij Salesforce implementaties. Al snel zag Henk kansen in de wereld van e-commerce en besloot hij een SaaS oplossing te bouwen op het Salesforce platform. Als gast van de SaaS Bazen Podcast vertelt Henk zijn verhaal. Hoe transformeer je een dienstverlenend bedrijf tot een business waarbij je naast je dienstverlening óók een succesvolle, schaalbaar product hebt? Beluister aflevering 9 van de podcast om het verhaal van Welisa te horen.

Website: welisa.com

Casper Bakker van Picqer

In 2012 richtte Casper samen met zijn compagnons het bedrijf Picqer op. Picqer is een SaaS oplossing voor webwinkels met een eigen magazijn. Op dit moment, begin 2020, wordt 4% van alle online bestellingen door de software van Picqer verwerkt. Je hoort Casper in aflevering 6 én 7 van de SaaS Bazen podcast, waar hij een uniek inkijkje geeft achter de schermen. Je hoort in die afleveringen hoe Casper er met zijn team in is geslaagd om het SaaS product zo succesvol in de markt te zetten.

Website: picqer.com

Remco Reitsma van ProjectReports

Met een achtergrond in consultancy richtte Remco Reitsma met zijn compagnons het SaaS bedrijf ProjectReports op. Als tweede gast in de podcast deelt Remco zijn verhaal over het starten van deze business. De software van ProjectReports is gericht op het opstellen van projectrapportages voor senior management. De software wordt ontwikkeld door een ontwikkelteam in India en Remco deelt zijn ervaringen in de podcast. Ook deelt Remco hoe ze op zoek gingen naar de eerste klanten.

Website: projectreports.nl

Mark de Jong van TimeWax

Als eerste gast van onze Podcast is Mark de Jong een echte SaaS Baas. Hij richtte het bedrijf TimeWax op, een Nederlands SaaS oplossing voor project- en resourceplanning. Mark is lid van de SaaS Bazen Community en deelt graag zijn kennis op gebied van marketing en sales. In de podcast aflevering hoor je over de doorbraak van TimeWax en over geslaagde en mislukte experimenten op gebied van marketing en sales. Ook deelt Mark zijn ervaringen met de implementatie van de OKR-methode binnen TimeWax.

Website: timewax.nl

Vragen? 

Heb je een vraag over onze community of podcast? Of wil je in contact komen met het team van SaaS Bazen? Laat een bericht achter! 

7 + 10 =