SaaS Bazen gaat samenwerken met Fortino Capital

SaaS Bazen kondigt een samenwerking aan met Fortino Capital. Fortino is een Europese investeringsmaatschappij die zich exclusief richt op snelgroeiende B2B softwarebedrijven met een venture capital en een growth equity benadering met kantoren in Nederland, België en Duitsland. SaaS Bazen is een kennisnetwerk voor SaaS-ondernemers en is onder andere actief met een podcast en diverse events.

“Vanzelfsprekend kennen we Fortino al een tijdje. Ze participeren in SaaS bedrijven die lid zijn van onze community of te horen zijn in onze podcast”, vertelt Johan de Wit, initiatiefnemer van SaaS Bazen. “Met dit partnership zijn we in staat om meer waardevolle inzichten, data en benchmarks te delen met onze leden.”

Meer dan kapitaal

Fortino biedt niet alleen kapitaal, maar ook strategische en operationele ondersteuning aan haar portfolio bedrijven. “We hebben een unieke aanpak die verder gaat dan alleen advies en informatie”, zegt Marcel van der Heijden, partner bij Fortino. “We werken actief samen met het management van onze portfolio bedrijven, zonder op de stoel van de ondernemer te gaan zitten.”

Het bedrijf heeft een waardevol netwerk van gelijkgestemde ondernemers, experts en adviseurs verzameld. Om bij te dragen aan de SaaS community, zal Fortino op meerdere manieren samenwerken. Het bedrijf zal via events, content en podcasts SaaS Bazen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met het netwerk en opgedane kennis, benchmarks en expertise. Fortino zal in de community bijdragen waar relevant, en zal natuurlijk beschikbaar zijn voor verdere verdieping als er specifieke vragen zijn.

Fortino Capital SaaS Bazen

Omgaan met de veranderende marktomstandigheden

“Het klimaat voor jonge technologie ondernemingen is sterk verslechterd. Wij zien bijvoorbeeld dat veel SaaS bedrijven moeite hebben met het realiseren van een investeringsronde”, vervolgd van der Heijden. “Het is cruciaal dat ondernemers de groeiambities goed articuleren en de juiste data in goede kwaliteit en format voorbereiden alvorens ze in gesprek gaan met investeerders. Dit signaleert aan investeerders dat de ondernemer een professionele organisatie heeft ingericht en de beschikking heeft over alle relevante informatie.”

Het bedrijf ziet ook een aantal constanten. Van der Heijden: “Wederzijds vertrouwen, persoonlijke relaties en transparante afspraken zullen onmisbaar blijven. En of er nu sprake is van een crisis of niet, de vraag naar vernieuwende technologie zal blijven groeien.”

Podcast met Duco Sickinghe

De eerste kennismaking tussen Fortino en SaaS Bazen staat al op de planning. “Deze maand publiceren we een podcast aflevering met Fortino-oprichter Duco Sickinghe”, aldus de Wit, die in deze aflevering met Sickinghe in gesprek gaat over zijn rol als investeerder. “Maar ook praten we over zijn directe samenwerking met Steve Jobs, toen Sickinghe nog werkte bij NeXT Computer. Een fascinerend verhaal, ik kan niet wachten het interview te publiceren.” De aflevering komt op 21 maart 2023 online en is te beluisteren via alle bekende podcast kanalen.