SaaS Bazen en re:cap sluiten partnership

SaaS Bazen kondigt een samenwerking aan met re:cap, een financierings- en benchmarkingplatform voor SaaS-bedrijven. Met deze samenwerking willen SaaS Bazen en re:cap het concept ‘modern debt funding’ beter op de kaart zetten in de Benelux.

Alternatieve financieringsmogelijkheden

“Het huidige investeringsklimaat maakt het voor veel SaaS-bedrijven uitdagend om financiering te krijgen”, zegt Johan de Wit, de initiatiefnemer van SaaS Bazen. “De laatste tijd hebben we meer vragen gekregen over alternatieve financieringsmogelijkheden. Het partnerschap met re:cap stelt ons in staat om meer kennis hierover te delen en in die behoefte te voorzien.”

Namens re:cap geeft medeoprichter Paul Becker aan dat ze uitkijken naar de samenwerking met SaaS Bazen. “Sinds onze oprichting in 2021 hebben we al meer dan 1.000 bedrijven aangesloten op ons platform en hebben we financiering verstrekt aan SaaS-bedrijven zoals Netdialog, churned.io, Surfly, Talentsconnect, Optilyz en Awork. Via het partnerschap met SaaS Bazen willen we op deze manier veel meer SaaS-bedrijven helpen.”

re:cap SaaS Bazen

re:cap SaaS-benchmarks

Het bedrijf richt zich overigens niet alleen op financiering: “Naast het verstrekken van financiĆ«le middelen zijn we ook een benchmark- en analyticsplatform”, aldus Becker. “SaaS-bedrijven kunnen hun gegevensbronnen koppelen aan ons platform, zodat ze zich kunnen meten aan vergelijkbare bedrijven. Dat levert vaak waardevolle inzichten op.”

Op 8 november 2023 zal re:cap een van de partners zijn van het evenement SaaS Summit Benelux, georganiseerd door SaaS Bazen. “Dit evenement staat vooral in het teken van kennisdeling en re:cap zal hier een belangrijke rol in spelen, zowel voorafgaand, tijdens als na dit evenement,” zegt De Wit. “En natuurlijk zal re:cap ook te horen zijn in de podcast, omdat het duidelijk is dat financiering een belangrijk en uitdagend thema is.”