SaaS Bazen Partner

DutchBasecamp, grip op je internationale expansie

Succesvolle internationalisatie door te leren van de ervaringen van ondernemers die je voor zijn gegaan.

DutchBasecamp heeft al meer dan 700 Europese startup en scale-up founders geholpen met hun internationale expansie. Dit doen zij aan de hand van het Globaliser programma (waar een groot aantal SaaS Bazen reeds doorheen is gegaan), gecureerde selectie van Globaliser coaches en hun internationale netwerk van ondernemers en lokale markt experts dat zij actief inzetten. 

Over ons

Wij zijn een gedreven team met de gedeelde overtuiging dat startups en scale-ups de essentiële verandering brengen die de wereld nodig heeft. Het is onze missie deze bedrijven te helpen internationaal succesvol te worden om zo hun positieve impact te maximaliseren. 

Wij geloven in de pay-it-forward cultuur van het startup ecosysteem en dragen hier actief aan bij. Het delen van lessen en ervaringen om anderen te helpen en te inspireren is daar een belangrijk en waardevol onderdeel van. Door samen te werken creëren wij momentum om zo internationaal succes te vergroten en te versnellen.

Met een sterke focus op kwaliteit boven kwantiteit, een open mindset en lerend vermogen stel je jezelf in staat om goed voorbereid internationale avonturen aan te gaan. Wij helpen met deze voorbereiding. 

Wat we doen

Onze ervaring met het werken met 700+ founders van startups en scale-ups heeft ons geleerd dat het groeien naar nieuwe markten ingewikkeld en tijdrovend is. Het vraagt daarnaast veel headspace van jou als founder, het legt beslag op je resources en zonder duidelijke focus en bijbehorend plan kan het de bedrijfsgroei significant vertragen.

Daarom hebben we programma’s, zoals de Globaliser, ontwikkeld om founders te helpen met het structureren van hun internationale groei. Dit doen we door het geven van unieke tools die we hebben ontwikkeld (o.a. ons Internationalisation Canvas , templates en case studies (incl. veelgemaakte fouten) van ervaren ondernemers die je voor zijn gegaan.

De Globaliser is een programma van 12 weken en doorloop je met een groep van 6-8 bedrijven. Daarnaast word je gematcht aan een van onze 22 Globaliser coaches, een gecureerde selectie van ervaren ondernemers / C-levels met eerstehands internationalisatie ervaring. Aan het eind van deze 12 weken heb je een gefocust en duidelijk plan van aanpak met bijbehorend investeringsplan voor je internationale groei. Hierdoor ben je effectiever en succesvoller in het groeien van je bedrijf internationaal en voorkom je het maken van onnodige kosten, die snel kunnen oplopen.

Na het doorlopen van de Globaliser krijg je officieel toegang tot onze Globaliser Alumni Community. Zie hieronder een korte impressie van ons alumni event in 2022.

Globaliser SaaS

Ben jij op zoek naar support, introducties aan andere founders/experts of concrete handvatten om je SaaS bedrijf (verder) internationaal te schalen? Neem contact op met Cyril Schouten (International Programme Lead) via:

cyril@dutchbasecamp.org of 06 291 660 54

Zie hiernaast de ervaring van SaaS Baas Ruben Niet, founder digitalAudience.