Leden spotlight

Kilian Valkhof

Welk probleem lossen jullie op en voor wie? 

“Polypane is een webbrowser waarmee webontwikkelaars tot vijf keer sneller kunnen werken, doordat ze hun sites tegelijk in meerdere schermafmetingen kunnen bouwen en de applicatie ze tijdens hun werk inzicht en tips geeft over het verbeteren van de toegankelijkheid, snelheid en algemene kwaliteit van hun werk.”

 

Wat is jullie roadmap voor de komende 12 maanden? 

“Ik release ongeveer één keer per maand een nieuwe versie, en dat is altijd een combinatie van features die ik al een tijdje gepland heb, en feature requests van gebruikers. 

Met developers heb je het voordeel dat ze vaak specifieke wensen hebben, maar ook goed kunnen articuleren waarom ze dat nodig hebben en hoe het zou moeten werken. Ik krijg dus hele waardevolle feedback, en als mensen zien dat hun feedback binnen een paar weken in het product ziet, levert dat ook weer meer feedback op, een hele positieve feedback loop.

Er zijn ook features die ik introduceer waar niemand om vraagt, maar die als ze er in zitten toch veel gebruikt en gedeeld worden. De toegankelijkheid features zijn daar een voorbeeld van: niemand vroeg daar om maar nu het er in zit is het voor veel mensen dé reden om Polypane te gebruiken, het scheelt ze namelijk ontzettend veel tijd als ze dat tijdens het bouwen toe kunnen passen, in plaats van nadat een externe audit na oplevering dit meld. Daarom probeer ik iedere keer een combinatie van “”left-field”” features en user requests toe te voegen.

Langere termijn wil ik Polypane uitbreiden naar meer dan een web browsers. De vele kwaliteitschecks in de applicatie zouden ook uitstekend ‘los’ gebruikt kunnen worden, dus ik ben nu aan het onderzoeken hoe ik dat het beste kan doen.”

 

Welke technologieën gebruiken jullie voor het bouwen van jullie SaaS product?

“De applicatie is gemaakt met HTML, CSS en JavaScript in het Electron framework, waar ik ook governance member van ben. Hierdoor kan ik de applicatie één keer bouwen voor Windows, Mac, Linux en Chrome OS, zodat het niet uitmaakt welk besturingssysteem developers gebruiken. 

Om de applicatie te managen is er een kleine server gemaakt in Node.js om licenties te beheren, accounts aan te maken etc.”

 

Hoe zorg je ervoor dat jouw visie voor iedereen in de organisatie duidelijk is?

Ik werk alleen (en meestal zijn we het eens! ?)

 

Wat is je meest waardevolle ‘lesson learned’ in je bedrijf?

“Hiervoor had ik een web agency en het is echt veel gemakkelijker om een website van 10k te verkopen aan een bedrijf, dan een SaaS applicatie van een tientje per maand aan een developer. Veel  ‘traditionele’ marketing werkt averechts bij developers.

De beste manier om aan developers te verkopen is niet ‘verkopen’. Hun tijd vinden ze zelf niks waard, als iets leuk genoeg is om zelf te bouwen doen ze dat liever en als ze het idee hebben dat je ze iets verkoopt zijn ze weg.

 Het gaat echt vooral om het laten zien van het product, en ze het zelf uit te laten proberen zonder al te veel beloftes te doen. Op de site vind je daarom bijna geen ‘benefits’, maar vooral ‘features’. Developers zijn namelijk ontzettend goed in het zelf invullen van benefits bij features (dit doen ze de hele dag bij iedere implementatie!), maar haken af als de benefits die jij benoemd niet belangrijk zijn voor ze, ook al zijn de features dat wel.”

 

Wat is de beste vraag die je ooit gekregen hebt? 

“Ik ben heel slecht in dat soort dingen onthouden, maar ik ben erg gevoelig voor “”nerd sniping””. Dat is wanneer iemand vraagt ‘Waarom kan ___ niet?’, waar ik dan vaak een (vind ik zelf) heel goed antwoord klaar op heb waarom het écht niet kan. Daarna blijf ik er een week of twee over malen en bedenk ik een manier waarop het tóch kan. Vaak is het dan maar een paar dagen werk om het ook echt te realiseren.

Ik zou graag beter worden in het herkennen van dat soort vragen, maar ik tuin er iedere keer toch weer in.”

 

Wat is je favoriete productivity hack?

“Ik heb het geluk dat ik vrijwel nooit verlegen zit om focus en ik heb een vrij strakke weekplanning voor mezelf, maar als andere mensen zeggen dat ze geen werk gedaan krijgen raad ik ze altijd aan om hun administratie of belastingen bij te werken. Daar komt van één van twee opties uit:

  1. Je doet eindelijk je administratie!
  2. Je gaat aan de slag met wat je eigenlijk wilde doen zodat je je administratie niet bij hoeft te werken.

Welke optie het ook wordt, je bent productief bezig.”

 

Wat doe je het liefst om te ontspannen?

“Na een dag werk ben ik meestal te moe om een boek te lezen of een podcast te luisteren, dus vaak is het dan bankhangen en series kijken. Wanneer ik een break nodig heb van Polypane vind ik het ook heel relaxed om aan een ander softwareproduct te werken, bijvoorbeeld https://superposition.design of https://fixa11y.com. Ook al ben ik dan ook aan het ontwikkelen voelt dat niet als werk.

In het weekend onderneem ik graag dingen met mijn familie en blijf ik zoveel mogelijk weg van werk, email etc.”

 

Wat is je favoriete business boek? Waarom dit boek?

Toen ik met Polypane ben gestart heb ik erg veel boeken gelezen rondom het starten en runnen van een SaaS bedrijf. “The Entrepreneur’s guide to keeping your shit together van Sherry Walling” was een goede primer voor de emotionele rollercoaster die het runnen van een SaaS is, maar ‘Starting and Sustaining’ van Garrett Dimon heeft me de meeste praktische adviezen gegeven over het day-to-day draaiende houden van een SaaS zonder ook de grote lijnen kwijt te raken. En Garrett is later ook klant geworden, dus dat was extra gaaf!

 

Over welk onderwerp zou je meer willen weten? 

Mijn werkveld is al zo breed dat ik een waslijst heb aan technieken die ik ook wel zou willen kunnen, zoals 3D op het web en VR waar ik gewoon niet aan toe kom. Zakelijk gezien zou ik beter willen worden in enterprise sales (nu overkomen ze me vooral).

 

 

Word ook lid van SaaS Bazen

En krijg toegang tot het grootste netwerk SaaS Bazen.