151 – De enerverende reis van Alexander Wijninga, founder van Watermelon

SaaS Bazen Podcast
SaaS Bazen Podcast
151 - De enerverende reis van Alexander Wijninga, founder van Watermelon
Loading
/

Een bliksemstart, snelle groei, een faillissement, een doorstart en doorgroeien naar een winstgevend SaaS bedrijf: Alexander is 28 jaar en maakte het allemaal al mee.

Terwijl zijn leeftijdgenoten beginnen aan hun studie, bouwt Alexander Wijninga aan een spin-off van zijn marketingbedrijf: het SaaS bedrijf Watermelon. Via WhatsApp communiceren met klanten, dat moet eenvoudiger kunnen, en dus bouwt hij een tool om klanten hierbij te helpen. Niet zonder succes, want hij groeit in korte tijd naar veel klanten, en het succes lacht hem toe. Maar, de business loopt ook een flink risico: WhatsApp wil hun service, die zij als ‘hacky’ omschrijven, offline halen en na een succesvolle periode komt dat scenario ook uit. Het gevolg: zijn bedrijf gaat failliet. Toch is Alexander niet uit het veld geslagen; hij sluit een deal met de curator en gaat door. Hij gaat opnieuw aan de slag, ditmaal kiest hij een wat andere koers en weet hij het bedrijf opnieuw in een groeifase te brengen. Waar staat hij vandaag, wat heeft hij geleerd, en hoe heeft hij deze rollercoaster ervaren? Tijd om het hem te vragen!

Watermelon: https://watermelon.co/nl/

Podcast sponsors Leadinfo: leadinfo.com/saasbazen

SaaS Bazen Meetup

Wil je meer op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de SaaS wereld en zoek je naar een groep trusted advisors? In de SaaS Bazen Meetup krijg je beide: in een tweewekelijkse virtuele Meetup praten Jan Aleman en Johan de Wit je bij over SaaS, krijg je case studies van andere SaaS bedrijven te zien en kun je zelf actief deelnemen aan het gesprek. We behandelen alle thema’s die relevant zijn voor jou als SaaS Baas: funding, sales, internationalisatie, het bouwen van een team, marketing, you name it. Je bent van harte welkom om een gratis proefsessie bij te wonen!

Word lid van SaaS Bazen!

SaaS Bazen is de plaats waar software ondernemers bij elkaar komen, om te bouwen aan een winstgevende SaaS business. Stop met het wiel opnieuw uitvinden en krijg toegang tot de kennis en connecties die je nodig hebt om betere beslissingen te nemen.

Je bent in een paar klikken lid en word direct onderdeel van het grootste SaaS ondernemersnetwerk van Nederland. Wat je krijgt: 80+ uur aan interviews met andere SaaS Bazen, 2 groepsmeetings per maand met andere SaaS Bazen en een online omgeving waarin je onbeperkt kunt chatten, vragen kunt stellen en in contact staat met ca. 300 andere SaaS Bazen.

Word lid